
Om oss – Historik
Upptäck vår mission och vision för framtida framgång.
I vår familj har man alltid pratat om hur charkuterivaror tillverkas och vikten av råvarornas kvalitet för att skapa fulländade produkter – endast det bästa är gott nog. Idag är det Lars-Eric Hedman tillsammans med sin fru Marina som ansvarar för det mesta av verksamheten. De tillverkar produkterna, sköter försäljningen och reser runt för att demonstrera i butiker och på mässor.




Hantverk med tradition och kvalitet
Exklusiva kött- och viltdelikatesser från Strömsund
Hedmans Delikatesser har anon från tidigt 1900-tal i Strömsund med en stark passion för kvalitet och tradition. Vårt mål är att erbjuda noggrant utvalda kött-, fläsk- och viltprodukter som speglar vår kärlek till smak och hållbarhet. Vi värdesätter lokala råvaror och bygger långsiktiga relationer med våra kunder – grunden för vår framgång och tillväxt.
Farfar Hugo Hedmans genuina hantverkskonst inom charkuteri är något få kan mäta sig med. Sönerna Carl-Eric och Lars Hugo Hedman (drev Delikatess Skinkor och är grundaren av Lönnebergaskinka) förde sedan yrkeskonsten vidare till Lars-Eric som i dag driver fabriken i Strömsund. Lars-Eric är en av de få som har ett erhållet mästarebrev.
Med en passion för tradition och kvalitet har skapar han delikatesser som förtrollar smaklökar och värmer hjärtan. Varje produkt bär på en historia om omsorg, skicklighet och kärlek till hantverket.
Upptäck smaker som är lika äkta som Farfar Hugos arv.
Jul på farfars tid
Finns det något mysigare en jul som om det vore förr? Låt oss se hur farfar Hugo förberedde sin jul i det Jämtländska samhället.

Butiksfönstret på Hedmans Charkuteri
Inför varje jul gjordes det diverse julprodukter som ofta var mycket dekorerade. Att dekorera en hel spädgris var vanligare än vad du kan tro. Hade du inte en hel dekorerad gris som den här på julbordet, så var det många som hade ett dekorerat grishuvud med ett äpple i munnen. Känns det bekant, kannske

Tre generationers stolthet
Hedmans Delikatesser har tillverkat kvalitetschark i över 100 år och drivs idag av tredje generationen Hedman.

Karl Hugo Hedman
1894-1981
I början av 1900-talet kom Hugo Hedman till Strömsund och startade Hedmans Charkuterier. Han var en av de första med en besiktningsbyrå, där slaktkroppar undersöktes och veterinärprover togs för att säkerställa djurets hälsa. Dagens tidiga kravmärkning.

Lars Eric Hedman
1994 startade jag Hedmans Delikatesser. En EU-anpassad fabrik byggdes i Strömsund. Idag har vi cirka 15 produkter som säljs till delikatessdiskar i detaljhandeln samt till storkök, kommuner och landsting. I november 2009 fick jag mästarbrev i charkuteristyrket.

Carl-Eric Hedman
1934-2007
Äldste sonen till Hugo och far till Lars-Eric, som redan i barndomen hjälpte till i fabriken. Han lärde sig yrket som lärling hos sin far och utvecklade med tiden en unik expertis.
Han arbetade nära sin son och var även en skicklig affärsman som ansvarade för försäljningen fram till sin bortgång.
